[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 319-309 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه ای اثرات برون تنی ضدباکتریایی عصاره های مختلف آبی گونه‬ های درمنه
رامین عبیری ، سمیرا قاسمی ، ملیحه باقری قمی ، معصومه شهبازی ، سید احمد امامی ، مهدی مجرب*
مرکز تحقیقات علوم دارویی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، mmojarrab@kums.ac.ir
چکیده:   (624 مشاهده)
زمینه و هدف: عفونت‌های بیمارستانی سهم قابل توجهی از چالش­های درمانی بیمارستان­ها را تشکیل می‌دهند. گونه­های مختلف جنس درمنه، دارای رویش گسترده ­ای در ایران هستند. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثرات برون­تنی عصاره ­های مختلف آبی گونه­ های درمنه علیه سویه­ های باکتری عامل عفونت­های بیمارستانی است.
روش کار: 24 عصاره آبی مختلف مشتمل بر جوشانده و دم کرده از اندام­ هوایی درمنه ­های طلایی، معمولی، خراسانی، کپه داغی، دشتی و قرمز تهیه شد. محتوای تام فنولی عصاره­ های فوق، با روش فولین سیو کالتیو تعیین شد. کمترین مقادیر غلظت مهارکننده رشد (MIC) عصاره ­ها علیه سویه­ های باکتریایی استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پایوژنژ، آسینتوباکتر، سودوموناس آئروژینوزا، انتروکوکوس فکالیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، میکروکوکوس لوتئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیا کلای به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید.
یافته­ ها: پایین­ترین MIC، برای جوشانده درمنه قرمز (0.25 میلی­گرم/ میلی­لیتر) علیه استرپتوکوکوس پایوژنژ مشاهده شد. بزرگترین گستره حساسیت باکتریایی (سه سویه) مربوط به جوشانده درمنه دشتی بود. رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس توسط گروه بزرگتری از عصاره ­ها مهار شد. بیشترین محتوای تام فنولی در جوشانده و دم کرده درمنه قرمز ثبت شد.
نتیجه ­گیری: جوشانده اندام هوایی درمنه ­های دشتی و قرمز به ترتیب از دید گستردگی و قدرت اثر انتخابی ضدمیکروبی نسبت به سایر عصاره­ ها برتری داشتند.
 
شماره‌ی مقاله: 8
واژه‌های کلیدی: درمنه، جوشانده، دم کرده، فنول تام، اثرات ضد میکروبی
متن کامل [PDF 563 kb]   (219 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/6/22 | پذیرش: 1402/8/29 | انتشار: 1402/9/28
فهرست منابع
1. Denamur E, Clermont O, Bonacorsi S, Gordon D. The population genetics of pathogenic Escherichia coli. Nat Rev Microbiol. 2021; 19(1): 37-54. [DOI:10.1038/s41579-020-0416-x] [PMID]
2. Bassetti M, Vena A, Croxatto A, Righi E, Guery B. How to manage Pseudomonas aeruginosa infections. Drugs context. 2018; 7: 212527. [DOI:10.7573/dic.212527] [PMID] []
3. Jang J, Hur HG, Sadowsky MJ, Byappanahalli M, Yan T, Ishii S. Environmental Escherichia coli: ecology and public health implications. J Appl Microbiol. 2017; 123(3): 570-581. [DOI:10.1111/jam.13468] [PMID]
4. Shao X, Xie Y, Zhang Y, Liu J, Ding Y, Wu M, et al. Novel therapeutic strategies for treating Pseudomonas aeruginosa infection. Expert Opin Drug Discov. 2020; 15(12): 1403-1423. [DOI:10.1080/17460441.2020.1803274] [PMID]
5. Nigam M, Atanassova M, Mishra AP, Pezzani R, Devkota HP, Plygun S, et al. Bioactive compounds and health benefits of Artemisia species. Nat Prod Commun. 2019; 14(7): 1-17. [DOI:10.1177/1934578X19850354]
6. Anibogwu R, Jesus KD, Pradhan S, Pashikanti S, Mateen S, Sharma K. Extraction, isolation and characterization of bioactive compounds from Artemisia and their biological significance: A review. Molecules. 2021; 26(22): 6995. [DOI:10.3390/molecules26226995] [PMID] []
7. Bordean ME, Ungur RA, Borda IM, Marțiș GS, Pop CR, Filip M, et al. Antibacterial and phytochemical screening of Artemisia species. Antioxidants (Basel). 2023; 12(3): 596. [DOI:10.3390/antiox12030596] [PMID] []
8. Hrytsyk RA, Kutsyk RV, Yurchyshyn OI, Struk ОА, Kireev IV, Grytsyk AR. The investigation of antimicrobial and antifungal activity of some Artemisia L. species. Pharmacia. 2021; 68(1): 93-100. [DOI:10.3897/pharmacia.68.e47521]
9. Khan A, Ali A, Shah IA, Ullah W, Khan I. Evaluation of antibacterial potential of Artemisinin extracts of Artemisia annua in vivo and in vitro. J bioresour manag. 2022; 9(4): 42-52.
10. Rolta R, Sharma A, Sourirajan A, Mallikarjunan PK, Dev K. Combination between antibacterial and antifungal antibiotics with phytocompounds of Artemisia annua L: A strategy to control drug resistance pathogens. J Ethnopharmacol. 2021; 266: 113420. [DOI:10.1016/j.jep.2020.113420] [PMID]
11. Mahboubi M, Bidgoli FG. Biological activity of essential oil from aerial parts of Artemisia aucheri Boiss. from Iran. Herba Pol. 2009; 55(4): 96-104. [Full text in Persian]
12. Hatami T, Emami SA, Miraghaee SS, Mojarrab M. Total phenolic contents and antioxidant activities of different extracts and fractions from the aerial parts of Artemisia biennis Willd. Iran J Pharm Res. 2014; 13(2): 551-559.
13. Nezhad-Mokhtari P, Kazeminava F, Abdollahi B, Gholizadeh P, Heydari A, Elmi F, et al. Matricaria chamomilla essential oil-loaded hybrid electrospun nanofibers based on polycaprolactone/sulfonated chitosan/ZIF-8 nanoparticles for wound healing acceleration. Int J Biol Macromol. 2023; 30(247): 125718. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2023.125718] [PMID]
14. Silva NCC, Fernandes Júnior A. Biological properties of medicinal plants: a review of their antimicrobial activity. J Venom Anim Toxins Incl Trop Dis. 2010; 16(3): 402-413. [DOI:10.1590/S1678-91992010000300006]
15. Spigno G, Tramelli L, De Faveri DM. Effects of extraction time, temperature and solvent on concentration and antioxidant activity of grape marc phenolics. J Food Eng. 2007; 81(1): 200-208. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2006.10.021]
16. Akowuah GA, Mariam A, Chin JH. The effect of extraction temperature on total phenols and antioxidant activity of Gynura procumbens leaf. Pharmacogn Mag. 2009; 5(17): 81-85.
17. Ghasemi G, Alirezalu A, Ishkeh SR, Ghosta Y. Phytochemical properties of essential oil from Artemisia sieberi Besser (Iranian accession) and its antioxidant and antifungal activities. Nat Prod Res. 2021; 35(21): 4154-4158. [Full text in Persian] [DOI:10.1080/14786419.2020.1741576] [PMID]
18. Alwathnani HA. Antibacterial activity of aqueous extracts of Artemisia species against some pathogenic bacteria. Biosci Biotech Res Asia. 2017; 14(2): 621-624. [DOI:10.13005/bbra/2486]
19. Monirian F, Abedi R, Balmeh N, Mahmoudi S, Mirzaei Poor F. In-vitro antibacterial effects of Artemisia extracts on clinical strains of P. aeruginosa, S. pyogenes, and oral bacteria. Jorjani Biomed J. 2020; 8(3): 36-43.
20. Allemailem KS. Aqueous extract of Artemisia annua shows in vitro antimicrobial activity and an in vivo chemo preventive effect in a small-cell lung cancer model. Plants. 2022; 11(23): 3341. [DOI:10.3390/plants11233341] [PMID] []
21. Nasirpour M, Yavarmanesh M, Mohhamadi Sani A, Mohamdzade Moghadam M. Antibacterial effect of aqueous extract of Artemisia aucheri, Artemisia sieberi and Hyssopus officinalis L. on the food borne pathogenic bacteria. JFST. 2014; 46(12): 73-74. [Full text in Persian]
22. Sardarodiyan M, Arian Far A. Investigation of chemical components, antibacterial and antioxidant properties of essential oil Artemisia Khorasanica in North Khorasan area. J Innovation Food Sci Technol. 2019; 11(1): 39-57. [Full text in Persian]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.KUMS.REC.1400.527



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abiri R, Ghasemi S, Bagheri Ghomi M, Shahbazi M, Emami A, Mojarrab M. The Comparative Study on in vitro Antibacterial Effects of Different Aqueous Extracts of Artemisia Species. J Ardabil Univ Med Sci 2023; 23 (3) : 8
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-2325-fa.html

عبیری رامین، قاسمی سمیرا، باقری قمی ملیحه، شهبازی معصومه، امامی سید احمد، مجرب مهدی. بررسی مقایسه ای اثرات برون تنی ضدباکتریایی عصاره های مختلف آبی گونه‬ های درمنه. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1402; 23 (3) :309-319

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-2325-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4623