[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
4 نتیجه برای Rns

سمیرا ربیعی، فاطمه صداقت، رضا راست منش،
دوره 13، شماره 1 - ( 1-1392 )
چکیده

  زمینه و هدف: مصرف غذا برای کسب لذت، منجر به دریافت انرژی بیش از حد نیاز شده و می تواند در توجیه علت شیوع روزافزون چاقی، کمک کند.در این مطالعه، الگوهای غذایی و امتیاز پرسشنامه لذت جویی از غذا (هدونیک) در بانوان چاق و غیر چاق، مقایسه شد و ارتباط بین امتیاز این پرسشنامه با اقلام غذایی مختلف، بررسی شد.

  روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی، با روش نمونه گیری آسان، در 140 خانم 44-17ساله مراجعه کننده به باشگاه چاقی منطقه 4 شهرداری تهران، در سال 1390 انجام گرفت. دریافت غذایی و اطلاعات مربوط به امتیاز هدونیک، به ترتیب با استفاده از پرسشنامه های اعتبارسنجی شده نیمه کمی بسامد خوراک 168 آیتمی و 21 آیتمی لذت جویی از غذا بدست آمد. از رگرسیون لجستیک برای تعیین نسبت شانس چاقی در رابطه با الگوهای غذایی تعیین شده با روش تحلیل عاملی و امتیاز گرسنگی هدونیک استفاده شد.

  یافته ها: دو الگوی غذایی تحت عنوان سالم و ناسالم، شناخته شد. نسبت شانس تعدیل شده چاقی در هیچ یک از الگوها، روند معنی داری نداشت. میانگین امتیاز پرسشنامه هدونیک در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود(05/0 < p ). نسبت شانس تعدیل شده چاقی در سهک دوم و سوم امتیاز این پرسشنامه، در مقایسه با سهک اول، به ترتیب، 8/2 و 8/10 بود (05/0 < p ).

  نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که تفاوتی میان الگوهای غذایی بانوان چاق و غیر چاق وجود ندارد؛ درحالیکه بین گرسنگی هدونیک و چاقی، ارتباط مستقیم وجود دارد. به نظر می رسد گرسنگی هدونیک، افراد چاق را به سمت انتخاب های غذایی ناسالم سوق می دهد.


نیلوفر صادقی، مرضیه تولائی، محمد حسین نصر اصفهانی،
دوره 18، شماره 1 - ( 2-1397 )
چکیده

ناباروری، به ویژه در دهه گذشته به عنوان یک مشکل جهانی در حال افزایش است. که تقریبا 10-15 درصد از جمعیت سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. منشاء انواع مختلف ناباروری متفاوت است. مطالعات حاکی از آن است که گونه های فعال اکسیژن (ROS) در علل ناباروری، به ویژه ناباروری مردان دخیل هستند. اگرچه ROS برای عملکردهای فیزیولوژیکی از جمله ظرفیت یابی، واکنش آکروزومی و اتصال اسپرم به تخمک ضروری میباشد ولی سطح بیش از حد آن میتواند یکی از علل اصلی عملکرد ناقص اسپرم باشد، که نه تنها باعث نقص در سلامت DNA اسپرم می شود بلکه به دلیل اکسیدشدن پروتئینها و مخصوصاً اسیدهای چرب غشاء، لقاح را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین افزایش سطح استرس اکسیداتیو در اسپرم علاوه بر آنکه سرعت آسیب DNA اسپرم را تسهیل می نماید، میتواند منجر به فعال شدن مسیرهای آپوپتوز و مرگ سلول گردد. لذا کیفیت مایع منی از لحاظ عملکردی کاهش مییابد. از آنجا که آسیب اکسیداتیو به DNA اسپرم با سقط جنین و اختلالات رشدی در فرزندان همراه است. یافتن راهکارهای جدید شناخت بیولوژی اسپرم از دیدگاه سلولی ملکولی ضروری میباشد. بنابراین بررسی و توجه بیشتر به مکانیسم‌های مختلف تاثیر استرس اکسیداتیو بر اسپرم می‌تواند باعث پیشرفت‌ چشمگیری در زمینه اتیولوژی ناباروری مردان گردد.
محدثه رضایی فرح آبادی، جواد خدادادی سنگده، سپیده ایمانیان نجف ابادی،
دوره 21، شماره 1 - ( 2-1400 )
چکیده

زمینه و هدف: با وجود پیشرفت­های قابل ملاحظه در زمینه پزشکی هنوز بیماری­های واگیردار سلامتی جامعه را تهدید می­کنند. نوع جدید ویروس کرونا با نام کووید-19 به­­صورت فزاینده­ای در جهان شیوع پیدا کرد و راهکار دولت­ها برای مقابله با آن قرنطینه بود که به دلیل قطع ارتباطات اجتماعی، نوع الگوهای ارتباطی بین اعضای خانواده به­خصوص زوجین درگیر بیماری کرونا تحت تاثیر قرار می­گیرد و هدف پژوهش حاضر مطالعه عوامل موثر بر الگوهای روابط زوجین در دوره کرونا با توجه به شرایط بیماری و قرنطینه خانگی است.
روش کار: این پژوهش به­صورت کیفی و با طرح پدیدارشناسی صورت گرفت. مشارکت­کنندگان 15 نفر از بهبودیافتگان ویروس کرونا در سال 1399 در شهر تهران از هر دو جنس بودند که با روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع­آوری داده­ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و سپس برای تحلیل داده­ها از روش کلایزی استفاده شد.
یافته ­ها: یافته­های پژوهش حاکی از 5 مضمون اصلی شامل تغییر نقش­ها، تجربه عواطف منفی، رفتارهای مقابله­ای، حمایت و مشکلات ارتباطی و 22 مضمون فرعی بود.
نتیجه­ گیری: نتایج تحقیق نشان داد چگونگی عملکرد زوجین در کیفیت گذار از شرایط بحران و بیماری می­تواند نقش موثری را ایفا کند و نوع رفتارهای آنان در این دوران می­تواند بر رضایتمندی و یا عدم رضایت زناشویی تاثیرگذار باشد.
پگاه عالم پور، عطا محمودپور، کامران شادور، علی اصغر خیری، علی اکبر قمری، پرویز صالح، سید هادی ثقلینی،
دوره 23، شماره 2 - ( 4-1402 )
چکیده

زمینه و هدف: امتیازهای تعیین خطرزودهنگام به طور شایع جهت ارزیابی وتشخیص علایم اولیه بدحالی بیماران و شروع مراقبت­های درمانی بیشتر استفاده می­شود. با توجه به عدم وجود شواهد کافی در مطالعات انجام شده بر آن شدیم تا ارزش MEWSو NEWS اولیه را در پیش بینی مورتالیتی بیماران سوختگی بررسی نماییم.
روش کار: پس از کسب مجوز از کمیته اخلاق دانشگاه بیماران بستری در بخش­های سوختگی بیمارستان سینا از تیر لغایت اسفند 1398 وارد این مطالعه شدند. تمام اطلاعات دموگرافیک شامل سن، جنس، APACHE، نوع ترخیص بیمار، بیماریهای همراه، درصد سوختگی اولیه، بستری اولیه در بخش یا ICU سوختگی، زمان شروع و طول درمان با آنتی­بیوتیک، میزان و نوع سرم تجویز شده برای تمام بیماران ثبت شدند و نمرات NEWS و MEWS برای تمام بیماران بلافاصله پس از پذیرش در بخش یا ICU و همچنین قبل از ترخیص ثبت شد. داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS-23 مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: شاخص­هایNEWS  و MEWS اولیه توانایی مناسبی جهت تشخیص بدحالی بیماران سوختگی دارد (area= 0.78, P<0.001)(0.001> area=0.79, p )بر اساس شاخصYouden  بهترین نقطه برش برای NEWS اولیه 4.50 و برای MEWS  اولیه 1.50 بدست آمد.
نتیجه ­گیری: در این مطالعه برای اولین بار از NEWS و MEWS در پیش­بینی مرگ و میر بیماران سوختگی استفاده شده است و مشخص گردیده که این معیارها می­توانند به طور قابل قبولی بدحالی بیماران سوختگی را پیش­بینی کنند.

 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4623