[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
1 نتیجه برای ماهی

زهرا علیزاده، حافظ میرزانژاد اصل، بهنام محمدی قلعه بین، زهرا حیدری،
دوره 22، شماره 3 - ( 7-1401 )
چکیده

زمینه و هدف: ماهی­ ها یکی از مهم­ترین منابع انگل­ های مشترک بین انسان و دام در سراسر جهان هستند. این مطالعه با هدف تعیین انگل­ های کرمی ماهیان صید شده از رودخانه ارس انجام شد.
روش کار: در این بررسی طی سال­های 1399-1400 تعداد 100 ماهی شامل 20 عدد ماهی کپور معمولی، 10 عدد کپور نقره­ای، 5 عدد کپور سرگنده، 12 اسبله، 5 عدد ماش ماهی، 15 عدد کلمه، 3 عدد سوف، 22 عدد زردپر، 8 عدد سیم از رود ارس صید شد. تمام قسمت‌های بدن ماهی (فلس‌ها، آبشش‌ها، چشم‌ها، ماهیچه‌ها، شکم، دستگاه گوارش) از نظر انگل‌های کرمی بررسی شدند. پس از شفاف­سازی و رنگ‌آمیزی موقت با لاکتوفنول-آزوکارمین، خصوصیات مورفولوژیکی کرم‌ها با استفاده از میکروسکوپ کالیبره شده مجهز به دوربین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: بعد از بررسی‌های انجام شده و ارزیابی نمونه‌ها، تعداد 18 (18%) عدد از ماهی­ ها آلوده به انگل بودند. انگل­های کرمی یافت شده در ماهی­ ها شامل پلروسرکوئید لیگولا اینتستینالیس در کپور معمولی 40%، کلمه 13/33%، سیم 12/5% و بوتریوسفالوس در کپور معمولی 5% و دیپلوزون در کپور معمولی 5% در کلمه 6/7% و داکتیلوژیروس در کپور معمولی 10%، در سیم 12/5% و متاسرکرکلینوستوموم در کپور معمولی 5% بود.
نتیجه­ گیری: در بین انواع ماهی­های بررسی شده بیشترین میزان آلودگی به انگل­های کرمی در کپور معمولی بود. همچنین در بین انگل­های کرمی یافت شده بالاترین فراوانی مربوط به  لیگولا اینتستینالیس و بعد از آن داکتیلوژیروس می­باشد.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4623