[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۸ نتیجه برای فولیکول

میر مهدی چینی فروش، محمد باقر ستوده، امیر جامعی ، سمیرا شهباززادگان،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۸۸ )
چکیده

زمینه و هدف: لنفادنوپاتی به معنای بیماری موجود در غده لنفاوی است. در اکثر مطالعات انجام شده سل به عنوان شایعترین علت لنفادنوپاتی گردنی ذکر شده است. مواجهه با یک لنفادنوپاتی گردنی بعنوان تنها شکایت یک بیمار یا تنها یافته بالینی، جزو موارد معمولی است که یک پزشک در دوره طبابت خود با آن مواجه می شود و با توجه به اهمیت تشخیص زودرس بدخیمی‌ها و سل در غدد لنفاوی ناحیه گردن و تشخیص و درمان هر چه سریعتر آنها، مطالعه حاضر در زمینه بررسی شایعترین علل لنفادنوپاتی‌های گردنی با توجه به سن و جنس انجام گرفت.

روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی ـ مقطعی و گذشته نگر یکصد بیمار که با تشخیص لنفادنوپاتی گردنی اثبات شده از سال ۱۳۸۱ لغایت ۱۳۸۵ در بیمارستان فاطمی تحت عمل لنفادنکتومی قرار گرفته و در پاتولوژی تشخیص قطعی داده شده بود، انجام گرفته است. نتایج بررسی سیتولوژیک غدد لنفاوی با آسپیراسیون سوزنی (FNA) و بافتهای غیر لنفاوی از نمونه گیری آماری حذف شدند. اطلاعات دموگرافیک از قبیل سن و جنس بیماران و نتایج پاتولوژی جمع‌آوری شده و با استفاده از روش‌های آمار توصیفی به وسیله نرم‌افزار آمار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: در این مطالعه از ۱۰۰ بیمار مورد بررسی، ۵۲ نفر (۵۲%) مرد و ۴۸ نفر (۴۸%) زن بودند، نتایج پاتولوژیک به ترتیب شیوع عبارت بودند از توبرکلوزیس ۳۶ مورد (۳۶%)، تغییرات راکتیو شامل هیپرپلازی فولیکولار، هیستیوسیتوز سینوسی و لنفادنیت ها ۳۴ مورد (۳۴%)، کارسینوم متاستاتیک ۱۳ مورد (۱۳%)، لنفوم هوچکین ۹ مورد (۹%)، لنفوم غیر هوچکین ۸ مورد (۸%). در گروه سنی صفر تا ۱۵ سال تغییرات راکتیو با فراوانی ۱۱ مورد (۵۷%)، در گروه سنی ۱۶ تا ۵۵ سال توبرکلوزیس با ۳۱ مورد (۴۴/۲%) و در گروه سنی بالای ۵۵ سال کارسینوم متاستاتیک با ۵ مورد (۴۵/۴%) شایع‌ترین علل لنفادنوپاتی‌های گردنی را به خود اختصاص دادند.

نتیجه‌گیری: در این مطالعه توبرکلوزیس شایع‌ترین علت لنفادنوپاتی‌های گردنی در هر دو جنس بود (مخصوصا "در زنان ۵۵-۱۵ ساله). همچنین با توجه به شیوع بالای متاستاز در غدد لنفاوی گردنی در سنین بالای ۵۵ سال باید توجه بیشتری به بررسی پاتولوژیک عقده‌های لنفاوی گردنی در این گروه سنی صورت گیرد.


ملیحه نوبخت، نوروز نجف زاده، باقر پورحیدر، محمد قاسم گلمحمدی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: در طی دوران زندگی، فولیکول موهای بدن وارد سه فاز رشد آناژن، کاتاژن، تلوژن می­شوند. سلول­های بنیادی فولیکول مو در ناحیه Bulge که بخشی از غلاف ریشه خارجی است قرار دارند و سلولهای ناحیه Bulge ، در فاز آناژن تکثیر می کنند و سلول­های جدیدی ایجاد می کنند. چندین سال است که ناحیه Bulge منبع سلول­های بنیادی محسوب می­شود، با اینحال مطالعات کمی در مورد خصوصیات سلول­های بنیادی مشتق از ناحیه Bulge فولیکول مو در موش صحرایی بصورت In Vitro انجام شده است. در این مطالعه، بیان فاکتورهای سلول­های بنیادی را در ناحیه Bulge فولیکول موی موش­های صحرایی را بررسی نمودیم.

  روش کار: در این مطالعه از فولیکول های موی موش صحرایی، ناحیه Bulge جدا شدند و در محیط کشت حاوی فاکتورهای رشد کشت داده شدند. در سلولهای ناحیه Bulge فولیکول موی موش صحرایی یک هفته و سه هفته بعد از کشت، بیان Nestin ، CD۳۴ و K۱۵ بررسی شدند . در این مطالعه از روشهای ایمونوسیتوشیمی و فلوسیتومتری استفاده شد.

  یافته ها: نتیجه این مطالعه نشان داد که سلول­ها پتانسیل تکثیری بالایی دارند و قبل از تمایز مارکرهای Nestin ، CD۳۴ را بیان کردند ولی مارکر K۱۵ در سلول­های بنیادی که متمایز نشده بودند، بیان نشد .

  نتیجه گیری : نتایج نشان دادند که سلول­های کشت یافته ناحیه Bulge فولیکول­های موش صحرایی، می­توانند فاکتورهای سلول­های بنیادی را بیان کنند پس بنابراین این سلول­ها می­توانند سلول­های بنیادی چند توان باشند.


مختار مختاری، محمود عابدین زاده، سیده نرجس ناصران،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به استفاده وسیع از مغز گردو در پختن غذاها و نیز کاربردهای درمانی آن، در تحقیق حاضر، اثرات احتمالی عصاره الکلی مغز گردو بر غلظت هورمون های محرک فولیکولی ، لوتئینی کننده و تستوسترون در موش صحرایی نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این مطالعه تجربی از ۴۰ سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با وزن ۳۰۰-۲۵۰ گرم استفاده شد که به ۵ گروه ۸ تایی تقسیم شد. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکرد، گروه شاهد حلال آلی را به صورت داخل صفاقی دریافت نمود، گروه های تجربی نیز سه دوز متفاوت عصاره الکلی گردو به ترتیب ۵۰، ۲۰، ۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم روزانه و بصورت داخل صفاقی دریافت کردند و سطح سرمی هورمون های لوتئینی کننده، محرک فولیکولی و تستوسترون اندازه گیری شد. تمام داده ها با نرم افزار ۱۶ SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: سطوح هورمون های لوتئینی کننده و محرک فولیکولی در گروه تجربی با دوز ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گردو در مقایسه با گروه کنترل بطور معنی داری افزایش یافت (p< ۰/۰۵ ). همچنین غلظت سرمی هورمون تستوسترون در گروه های تجربی با دوز ۲۰ میلی گرم بر کیلوگرم و ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (p< ۰/۰۵ ). نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق عصاره الکلی گردو با تاثیر بر محور هیپوفیز- بیضه سبب افزایش ترشح هورمون آزادکننده گنادوتروپین و لوتئینی و افزایش فعالیت تولید مثلی جنس نر در موش صحرایی می شود.
محمدرضا بهورز، مسعود ملکی، محمدرضا مشایخی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: سلولهای بنیادی بالغ سلولهایی تمایز نیافته اند که در مراحل خاصی از زندگی فرد یا در هنگام بروز آسیب به بدن فعال شده و سلولهای مرده و آسیب دیده را جایگزین می کنند. سلو ل های بنیادی بالغ در بخشهایی از بدن فرد بالغ وجود دارند و فولیکول مو نیز از جمله مناطقی است که دارای ذخیره ای از سلولهای بنیادی بالغ است که نقش مهمی در چرخه زندگی مو بر عهده دارند. هدف از این مطالعه جداسازی سلولهای بنیادی از فولیکول موی سر انسانی و بررسی بیان آنتی ژنهای سطحی سلولهای بنیادی مزانشیمی، توسط سلولهای بنیادی فولیکول مو است.

  روش کار: فولیکول مو از پوست سر انسان با استفاده از روش میکروپانج جداسازی شد و در آزمایشگاه پس از جداسازی کپسول، فولیکولها در فلاسک کشت در داخل محیط کشت DMEM-F۱۲+ FBS کشت داده شدند. پس از رشد به بیرون سلولهای بنیادی فولیکول مو از ناحیه برجستگی فولیکول ها، بیان نشانگرهای سلول های بنیادی با استفاده از فلوسایتومتری مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته ها: آنالیز نتایج فلوسایتومتری نشان داد که سلولهای بنیادی فولیکول مو به میزان ( Stro-۱ ۲۵,۲۶% ، ۵۰.۸۵% CD۹۰ ، ۴۵.۲۴% CD۱۰۵ ، ۶۱.۲۰% CD۴۴ ، ۸.۲۰% CD۴۵ ، ۱۱.۸۶% CD۱۴۶ ، ۲.۷۲% CD۱۰۶ ، ۷.۲۱% CD۱۶۶ ، ۲۶.۷۴% CD۱۹ ) را بیان می کنند.

  نتیجه گیری: سلولهای بنیادی جداسازی شده این مطالعه، برخی از نشانگرهای سطحی سلولهای بنیادی مزانشیمی را به طور قابل توجهی بیان می کنند. ویژگی های خاصی که این نشانگرها به سلول می دهند، سلولهای بنیادی فولیکول مو را به عنوان گزینه ای مناسب برای سلول درمانی، مهندسی بافت و پزشکی ترمیمی معرفی می کنند.


شیرین حیدری تجدد، نوروز نجف زاده، مینا مهدوی راد، حمید شیخکانلوی میلان، حسین کلارستاقی، وحید نجاتی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

  زمینه و هدف: سلول ‏های بنیادی فولیکول مو چند توان هستند و چندین نوع سلول بنیادی در ناحیه بالج فولیکول مو شناسایی شده است. جداسازی دقیق سلول ‏های بنیادی فولیکول مو با استفاده از مارکرهای سطحی یکی از روش ‏های مناسب جهت جایگزینی روش ‏های جداسازی قدیمی محسوب می ‏شود. در این مطالعه از روش جداسازی سلول در میدان آهنربایی برای جداسازی سلول‏ های بنیادی فولیکول مو استفاده شده است.

  روش کار: در این مطالعه فولیکول موی سبیل موش سوری نژاد Balb/c در زیر میکروسکوپ معکوس تشریح شد و نواحی حاوی سلول‏ های بنیادی فولیکول مو (بالج) جدا شد و نواحی بالج به مدت ۱۴ روز کشت داده شدند. سلول‏های CD۳۴ مثبت با روش جداسازی سلول در میدان آهنربایی و توسط آنتی بادی مونوکلونال CD۳۴ متصل به میکروبید جداسازی شدند و در محیط کشت DMEM/F۱۲ حاوی ۱۰% سرم گاوی کشت داده شدند و تعداد سلول ‏های CD۳۴ با استفاده از لام نئوبار شمارش شدند و در زیر میکروسکوپ فلوروسنت سلول ‏های CD۳۴ مثبت مشاهده شدند.

  یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که جداسازی سلول ‏های بنیادی CD۳۴ مثبت با روش مکس ( MACS ) موفقیت‏آمیز بوده و ۰۴/۱ ± ۱۲ درصد سلول‏ های CD۳۴ مثبت بودند و این سلول‏ ها بعد از یک هفته کشت در محیط کشت زنده ماندند.

  نتیجه گیری: یافته این مطالعه نشان داد که روش جداسازی سلولی در میدان آهنربایی باعث افزایش تراکم سلول ‏های بنیادی فولیکول مو در محیط کشت می ‏شود.


سید ابراهیم حسینی، زهرا ضیاء،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: اثرات ناهنجاری زای امواج الکترومغناطیس بر فرایندهای مختلف رشد و نمو باعث بروز نگرانیهای بسیاری درارتباط با اثرات زیانبار امواج تلفن همراه بر سلامت انسان شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات امواج موبایل بر میزان استروژن، پروژسترون، FSH، LH و سلولهای دودمانی جنسی زاده های ماده بالغ موشهای بارداری که تحت تاثیر این امواج قرار گرفته اند، انجام گرفت.

روش کار: در این مطالعه تجربی از ۲۴ سر موش صحرایی ماده باردار که به ۳ گروه کنترل، شاهد و تجربی تقسیم شدند، استفاده گردید. گروه کنترل تحت هیچ موجی قرار نگرفتند و گروه تجربی از ابتدای بارداری به مدت ۱۴ روز و روزانه به میزان ۴ ساعت در معرض امواج تلفن همراه قرار داده شدند. گروه شاهد همین مدت در مجاورت تلفن همراه روشن بدون مکالمه قرار گرفتند. پس از زایمان و بعد از بلوغ به طور تصادفی۱۰ سر از فرزندان ماده گروههای مختلف جدا و پس از خون‌گیری، میزان هورمون‌های جنسی اندازه گیری گردید و با جداسازی تخمدانها انواع فولیکولهای تخمدانی شمارش و نتایج با آزمون‌های ANOVA و t مستقل آنالیز گردید. معناداری اختلاف داده ها در سطح ۰,۰۵>p در نظر گرفته شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که قرار گرفتن مادران باردار در معرض امواج تلفن همراه باعث افزایش معنادار حجم و وزن تحمدانها و فولیکولهای آترزی شده در سطح ۰,۰۵>p می شود، در حالی که تاثیر معناداری بر تعداد فولیکولهای اولیه، ثانویه، آنترال، پریموردیال، گراف، جسم زرد و هورمونهای جنسی ندارد.

نتیجه گیری: قرار گرفتن مادران باردار در معرص امواج تلفن همراه باعث افزایش حجم، وزن و فولیکولهای آترزی شده تخمدان فرزندان میشود


سید دامون صدوقی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی­کیستیک یک اختلال اندوکرینی و متابولیکی پیچیده است که با اختلال تخمک­گذاری و هایپرآندروژنیسم شناسایی می­شود. کروسین از ترکیبات اصلی زعفران است. با توجه به خواص آنتی­اکسیدانی و اثر محافظتی کروسین بر غدد جنسی، این مطالعه به منظور تعیین اثر کروسین بر سطح سرمی گنادوتروپین، بتا استرادیول، تستوسترون و فولیکول­های تخمدان در موش­ صحرایی مدل سندرم تخمدان پلی­کیستیک انجام شد.
روش کار: در این مطالعه تجربی تعداد ۲۸ سر موش صحرایی نژاد ویستار به ۴ گروه مساوی تقسیم شدند. گروه­های شاهد، PCOS تیمار نشده و دو گروه  PCOSتحت تیمار با کروسین (غلظت­های ۵۰ و ۱۰۰ میلی­گرم بر کیلوگرم). سندرم تخمدان پلی­کیستیک به­وسیله ۲۸ روز تزریق لتروزول به میزان ۱ میلی­گرم بر کیلوگرم القاء شد. کروسین به­صورت داخل صفاقی به گروه­های PCOS تحت تیمار، به مدت ۲۴ روز تزریق شد. محلول نرمال­سالین به حیوانات گروه شاهد و PCOS تیمار نشده تزریق شد. در پایان دوره درمان، سطح سرمی LH، FSH، تستوسترون و بتا استرادیول توسط روش الایزا سنجش شد. سپس، نمونه بافتی تخمدان توسط هماتوکسیلین ائوزین رنگ­آمیزی و تغییرات بافتی بررسی شد. داده­ها توسط آزمون­های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تحلیل شد (۰/۰۵>p).
یافته­ ها: سطح سرمی LH، تستوسترون، بتا استرادیول و تعداد فولیکول­های کیستیک در گروه PCOS تحت تیمار با غلظت ۱۰۰ میلی­گرم بر کیلوگرم کروسین در مقایسه با گروه PCOS تیمار نشده به­طور معنی­داری کاهش و FSH، تعداد فولیکول­های پری­آنترال، آنترال و جسم زرد به­طور معنی­داری افزایش یافت (۰/۰۵>p).
نتیجه­ گیری: کروسین در بهبود کیست­های تخمدانی و اختلالات هورمونی موش­های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک موثر بوده است.
رضا جوانشیر، حسین کلارستاقی، رامین سلیم نژاد،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: نارسایی زودرس تخمدان (POI) توقف عملکرد تخمدان در زنان زیر ۴۰ سال می‌باشد. یکی از مکانیسم های دخیل در القای POI استرس اکسیداتیو است. هدف از این مطالعه بررسی اثر کافئیک اسید بر تغییرات مورفومتریک فولیکول­ های تخمدانی در موش­های مدل POI بود. 
روش کار: ۳۲ موش ماده به طور تصادفی به ۴ گروه ۸ تایی شامل: ۱) گروه کنترل (cont)، ۲) گروه کافئیک اسید (CAF)، ۳) گروه نارسایی زودرس تخمدانی (POI) و ۴) گروه نارسایی زودرس تخمدانی+ کافئیک اسید (POI+CAF) تقسیم شدند. POI از طریق تزریق روزانه دی-گالاکتوز (۲۰۰ میلی­گرم بر کیلوگرم) بصورت زیرجلدی به مدت ۶ هفته القا شد. کافئیک اسید (۶۰ میلی­گرم بر کیلوگرم، داخل صفاقی) به مدت ۴ هفته از روز ۱۵ به صورت روزانه تزریق شد. یک روز پس از آخرین تزریق، موش‌ها بی هوش شده و تخمدان‌ها خارج گردید. سپس تغییرات مورفومتریک فولیکول­های تخمدانی با استفاده از رنگ ­آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین (H&E) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که POI ناشی از دی­گالاکتوز به طور معنی‌داری باعث کاهش قطر فولیکول­های اولیه، ثانویه و آنترال می­شود (۰,۰۵>p). تجویز کافئیک اسید در گروه POI+CAF به طور معناداری مانع از کاهش قطر فولیکول­ها گردید (p<۰,۰۵).
نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که کافئیک ­اسید می­تواند مانع از کاهش قطر فولیکول­های تخمدانی در موش­ های مدل POI گردد.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4623