[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
2 نتیجه برای استرس شغلی

بهنام مولایی، محمدعلی محمدی، عقیل حبیبی، وحید زمانزاده، بهروز دادخواه، پرویز مولوی، ناصر مظفری،
دوره 11، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده

  زمینه و هدف: اهمیت توجه به استرس شغلی زنان تنها به خاطر خسارت اقتصادی آن نیست و اثرات زیانبار آن بر سلامت جسم و روان فرد، خانواده و جامعه از موارد مهم قابل توجه است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان استرس شغلی در زنان شاغل شهر اردبیل انجام گرفت.

  روش کار: در یک مطالعه توصیفی- مقطعی 1250 زن شاغل در ادارات مختلف شهر اردبیل در سال 1388 انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محتوای شغلی کارازاک ( Karsek ) بود و تجزیه و تحلیل داده­ها با آزمون کای اسکوئر ( Chi square ) انجام شد.

  یافته ها: نتایج نشان داد 8/62% زنان شاغل از استرس متوسط و 5/36% از استرس شدید برخوردار هستند. بین میزان استرس افراد با تعداد فرزندان، سطح تحصیلات، محل سکونت، سابقه کار، تعداد ساعات کار در شبانه روز، شیفت کاری، وضعیت استخدامی، سابقه بیماری­های جسمی و بیماری­های روانی ارتباط معنی­دار آماری وجود دارد (05/0> p ).

  نتیجه گیری: با توجه به سطح بالای استرس در زنان شاغل، جهت ارتقاء شاخص­های سلامت روان در فرد، خانواده و جامعه و نیز افزایش بهره­وری و رضایت­مندی کارکنان، تدوین برنامه­ریزی استراتژیک و جامع توسط مسئولین و دست­اندرکاران امر ضروری به نظر می­رسد.


سهیلا دریساوی جرفیان، اولدوز زمانی اهری،
دوره 24، شماره 4 - ( 10-1403 )
چکیده

زمینه و هدف: در مورد وضعیت استرس شغلی و ارتباط آن با بافت‌های دهانی و دندان در پرستاران مطالعه‌ای تاکنون انجام نپذیرفته است، بنابراین مطالعه­ ی حاضر با هدف بررسی وضعیت استرس شغلی و ارتباط آن با آسیب­ بافت‌های دهان و دندان در پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال 1402 انجام پذیرفت.
روش ­کار: در این مطالعه به‌صورت توصیفی- تحلیلی، 307 پرستار شاغل در بخش­های مختلف بیمارستان­های دولتی شهر اردبیل مورد بررسی قرار گرفت. ابزار پژوهش در مطالعه­ شامل 2 پرسشنامه: 1- پرسشنامه دموگرافیک، 2- پرسشنامه استرس شغلی پرستاران تافت و اندرسون، و چک لیست وضعیت بافت‌های دهانی و دندانی مرتبط با استرس بود، پرسشنامه­ها و چک لیست بعد از جمع ­آوری وارد نرم­ افزار SPSS-24 گردید و با رگرسیون لجستیک تحلیل گردید. سطح معناداری کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.
یافته ­ها: نتایج بررسی نشان داد که استرس شغلی پرستاران اردبیل در اکثر موارد (86.3%) در سطح متوسط قرار داشت. بیشترین مشکل در وضعیت بافتهای دهانی و دندانی مرتبط با استرس در پرستاران، مربوط به خشکی دهان (33.6%)، آفت دهانی (23.5%)، درد فک بعد از بیدار شدن در صبح (23.1%) و کمترین مورد لق شدن دندان­ها (2.9%) بود. همچنین نتایج نشان داد که استرس شغلی پرستاران بر ساییدگی دندان­ها، مشکل در جویدن و وجود دندان‌شکسته به‌غیراز ضربه فیزیکی تأثیر معناداری دارد (0.05>p).
نتیجه‌گیری: استرس شغلی پرستاران مورد بررسی در سطح متوسط قرار داشت که این استرس باعث ایجاد مشکلاتی از جمله ساییدگی دندان­ها، مشکل در جویدن و وجود دندان‌شکسته به‌ غیر از ضربه فیزیکی شده بود.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4623