|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای کاویانی
همایون ابراهیمیان، سید محمد فیروز آبادی، مهیار جان احمدی، مهری کاویانی مقدم، دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1392 )
چکیده
زمینه و هدف: رشد تکنولوژی، افزایش میدانهای الکترومغناطیسی کم فرکانس محیطی را به همراه داشته و به تبع، توجه مجامع علمی را به اثرات بیولوژیک این میدانها معطوف کرده است. بیشترین بحث روی خطوط انتقال و توزیع برق با فرکانس 50 هرتز است. هدف این تحقیق نشان دادن اثرات میدانهای مغناطیسی50 هرتز در محدوده شدت محیطی بر روی پارامترهای بیوالکتریک سلول عصبی F1 حلزون باغی ( (Helix aspersa میباشد. روش کار: در این مطالعه از سلول عصبی F1 حلزون باغی جهت شناسایی محل و میزان تاثیر میدانهای مغناطیسی محیطی بر سیستم عصبی مورد استفاده قرار گرفت . گروه کنترل به منظور بررسی تاثیر گذشت زمان و ورود الکترود و پاره شدن غشاء سلول، گروه شاهد به منظور بررسی تاثیر احتمالی عوامل محیطی مداخلهگر و گروه آزمایش برای شناسایی میزان تاثیر میدان مغناطیسی در نظر گرفته شد. برای تولید میدان مغناطیسی یکنواخت از کویل هلموهلتز استفاده شد. ثبت الکتروفیزیولوژیکی از سلول تحت شرایط کلمپ جریان انجام پذیرفته و جهت نشان دادن تاثیرات ناشی از میدانهای مغناطیسی بر روی کانالهای یونی از مدل سلولی هاجکین-هاکسلی استفاده شد. تمامی دادهها با نرمافزار SPSS 16 و آزمون آماری ANOVA دوطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 05/0 p< به عنوان سطح معنیدار در نظر گرفته شده و از محیط نرمافزار Matlab جهت اجرای الگوریتم PSO جهت تخمین پارامترها استفاده شد. یافتهها: در بررسیهای پتانسیلهای عمل ثبت شده درگروههای کنترل و شاهد در بازههای زمانی مختلف تغییرات معنیداری از نظر آماری مشاهده نشد. با اعمال میدان مغناطیسی 87/45 میکروتسلا در پتانسیل استراحت غشاء تغییرات معنیداری 12 دقیقه بعد از اعمال میدان مشاهده شد و بیشترین تغییرات 14 دقیقه بعد از اعمال میدان مشاهده شد. دامنه پتانسیل عمل سدیمی با اعمال میدان، روند کاهشی نشان داد و با افزایش زمان اعمال میدان این تغییرات افزایش نشان داد. در بررسی طول مدت زمان پتانسیل عمل در بازههای زمانی مختلف تغییرات معنیدار مشاهده نشد، در صورتیکه فرکانس شلیک پتانسیل عمل در بازههای زمانی مختلف تغییرات معنیداری را نشان داد. بررسی دامنه هیپرپلاریزاسیون متعاقب پتانسیل عمل (AHP) با اعمال میدان مغناطیسی تغییرات افزایشی در جهت منفی نشان داد ولی در بازههای زمانی تغییرات معنیدار آماری نشان نداد. نتیجهگیری: نتایج حاکی از آن است که میدانهای مغناطیسی فرکانس پایین 50 هرتز در محدوده شدتهای محیطی بطور مستقیم با تغییر در میزان و سرعت باز و بسته شدن کانالهای یونی منجر به تغییر در فعالیتهای بیوالکتریک سلول عصبی میشود و میزان رسانایی کانالهای سدیمی و پتاسیمی کاهش و کانالهای پتاسیمی وابسته به کلسیمی افزایش مییابد .
مهرنوش کاویانی، پرنیان علوی نژاد، فروغ خدادادنژاد، دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1402 )
چکیده
زمینه و هدف: شکستگی فایل یکی از نگرانیهای اصلی در درمان ریشه دندان است که میتواند بر نتایج آن تاثیر بگذارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان شکست فایل Smart Tract X3 به عنوان یک سیستم جدید، در مقایسه با سیستم فایلها چرخشی رایج، در حین آماده سازی کانالهای ریشه شبیهسازی شده انجام شد.
روش کار: تعداد ۱۸۰ بلوک رزینی با کانالهایی با انحنای شدید (۴۵ درجه) بهطور تصادفی به سه گروه مساوی (۶۰ تایی) Smart Tract X3، ProTaper Universal و Neoniti تقسیم شدند. از هر مجموعه فایل برای پاکسازی و شکلدهی ۵ کانال استفاده شد که در مجموع از ۱۲ مجموعه فایل برای تهیه ۶۰ کانال در هر گروه استفاده شد. تمامی فایلها طبق دستورالعمل سازنده استفاده شدند. تعداد (%) شکستگی ها، محل، طول و فاصله قطعات شکسته از راس بلوک ثبت شد.
یافتهها: در مجموع ۶۰ فایل Smart TractX3 و ProTaper Universal (۵ فایل در یک مجموعه) و ۳۶ فایل از Neoniti (۳ فایل در یک مجموعه) استفاده شد. میزان شکستگی از نظر آماری تفاوت معنی داری در مقایسه بین گروهها نشان نداد. تمام شکستگیها در یک سوم اپیکال کانال با میانگین طول قطعات شکسته و فاصله قطعات شکسته از راس بلوک به ترتیب 0.216±2.228 میلی متر و 0.186±0.845 میلی متر اتفاق افتاد.
نتیجهگیری: بین فایلها Smart tract X3،ProTaper Universal و Neoniti از نظر بروز شکستگی در حین آمادهسازی پنج کانال با انحنای شدید تفاوت آماری معنیداری وجود نداشت
مهرنوش کاویانی، محمدحسن پوررشید، سعیده گله دار، دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1403 )
چکیده
زمینه و هدف: آنتیبیوتیکها از داروهای تجویزی شایع توسط دندانپزشکان میباشند. مصرف غیرمنطقی این داروها میتواند علاوه بر هزینه منجر به عوارض ناخواسته دارویی مانند واکنشهای افزایش حساسیت و مقاومت دارویی شود. این پژوهش با هدف تعیین الگوی تجویز آنتیبیوتیک در دندانپزشکان شهر اردبیل بر اساس سیستم بینالمللی ATC/DDD انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی 250 نسخه تجویز شده بیماران مراجعهکننده به دندانپزشکان شهر اردبیل در طول سه ماهه دوم سال 1400 مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به داروهای تجویزشده شامل: دوز دارو، فرکانس مصرف دارو، تعداد دارو که در مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی شهر اردبیل جمع آوری و تکمیل شد و در نهایت بعد از تبدیل دادهها به دوز معین روزانه بر اساس سیستم ATC-DDD، توسط آزمونهای تحلیل واریانس یکراهه بین گروهی و آزمون پست هاک توکی با استفاده از نرمافزار SPSS-21 تحلیل گردید، سطح معناداری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.
یافتهها: از کل 250 مورد نسخهی بررسی شده 207 نسخه (82.8%) حاوی آنتیبیوتیک بودند که بیشترین داروی آنتیبیوتیک تجویز شده توسط دندانپزشکان اردبیل، به ترتیب مترونیدازول (73.4%) و آموکسی سیلین (70.5%) بود. در همه داروهای تجویز شده مقدار DDD از مقدار DDD استاندارد بالاتر بود. از نظر تعداد نسخ تفاوت معناداری میان زنان و مردان وجود نداشت. بیشترین فراوانی مربوط به نسخ سه دارویی و کمترین فراوانی مربوط به نسخ شش دارویی بود. از نظر اشکال دارویی 201 نسخه (97.1 %) فقط داروی خوراکی و 6 مورد (2.9%) هر دو نوع خوراکی و تزریقی بود.
نتیجه گیری: نتایج بیانگر میزان تجویز آنتی بیوتیک در نسخ بیشتر از DDD استاندارد بود و تعداد اقلام دارویی تجویز شده در نسخه ها نیز از رقم توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی بیشتر بود.
|
|
|
|
|
|