|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای پرنیا
رحمان پرنیا، داریوش سوادی اسکویی، سید عباس موسوی، دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1385 )
چکیده
زمینه و هدف: سکته مغزی پس از بیماری های قلبی و سرطان سومین علت شایع مرگ و شایعترین اختلال ناتوان کننده نورولوژیک است. با توجه به شیوع بالای خونریزی داخل مغزی و مرگ و میر آن، بررسی فراوانی عوامل خطرزا و نیز میزان مرگ و میر آن بر حسب اندازه و محل خونریزی امری لازم و ضروری به نظر می رسد. روش کار: با مطالعه پرونده 157 بیمار خونریزی داخل مغزی و مشخص شدن اندازه و محل خونریزی در سی تی اسکن و پیگیری بیماران در طول بستری از نظر میرایی، پرسشنامه ها تکمیل گردید. سپس اطلاعات از طریق نرم افزار آماری SPSS نسخه 13 آنالیز گردید. یافته ها: از بین 157 نفر بیمار 57/9% زن و بقیه مرد بودند. میزان مرگ و میر 37/6% بود. شایعترین رده سنی مبتلایان در محدوده 79-70 سال بود. پوتامن (39/4%) بیشترین فراوانی را از لحاظ محل خونریزی داشت. از لحاظ اندازه خونریزی افراد زنده بیشترین فراوانی را در اندازه زیر 20 سانتی متر مکعب و فوت شده ها در 100-21 میلی متر مکعب وجود داشت. بین اندازه خونریزی و میزان مرگ و میر ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (p<0/05). خونریزی داخل بطنی در گروه فوت شده ها بیشترین فراوانی را داشت و ارتباط آماری معنی داری از لحاظ خونریزی داخل بطنی بین دو گروه وجود داشت(p<0/05). سابقه بیماری قلبی ارتباط معنی داری با مرگ و میر داشت (p<0/05). نتیجه گیری: در بیماران مورد مطالعه مشخص گردید که وسعت خونریزی و وجود خونریزی داخل بطنی با میزان مرگ و میر بیماران سکته مغزی ارتباط دارد
سیاوش سوادی اسکویی، پرنیان علیزاده اسکویی، نرمین محمدی، سودابه کیمیایی، حسین وطن دوست، دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1386 )
چکیده
زمینه و هدف: رشد فزاینده صنعت غذاهای حاضری منجر به تغییر عادات غذایی به سمت مصرف غذاهای میان وعده شده است. کودکان و بخصوص دانش آموزان نیز در این تغییر عادت غذایی قرار گرفته و به مصرف کنندگان اصلی مواد فوق تبدیل شده اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در ساعات حضور در مدرسه توسط دانش آموزان و رابطه آن با میزان پوسیدگی مولر اول دائمی می باشد. روش کار : در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، جمعیت مورد مطالعه 400 دانش آموز پسر12- 8 ساله مدارس منطقه 5 تبریز بودند. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه و معاینه توسط مصاحبه گر حاصل شد. یافته ها از طریق روش های آماری توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته ها: بین مواد مورد پرسش در هر گروه بیسکویت، کشمش و توت خشک و ساندیس بالاترین میزان مصرف را به خود اختصاص دادند. تقریباً همه دانش آموزان (91%) از مواد ذکر شده در پرسشنامه در ساعات حضور در مدرسه استفاده می کردند. میزان پوسیدگی مولر اول که به صورت DMFT (دندان های پوسیده، از دست داده، پر شده) تعریف شده با افزایش دفعات مصرف میان وعده ها افزایش نشان داد. نتیجه گیری: مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در میان دانش آموزان مدارس ابتدایی تبریز بالاست و افزایش دفعات مصرف آنها با افزایش میزان پوسیدگی مولر اول دایمی همراه است.
پرنیان علیزاده اسکویی، سیاوش سوادی اسکویی، مهدی عابدی کهنمویی، محرم باقری پریدلو، دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1386 )
چکیده
زمینه وهدف: مصرف وسیع آمالگام در دندانپزشکی از یک طرف و مسئله سمیت جیوه از طرف دیگر رعایت اصول بهداشتی جیوه را الزامی می دارد . هدف از مطالعه حاضر بررسی آگاهی ، نگرش و عملکرد دندانپزشکان شاغل در مطب های خصوصی شهر تبریز نسبت به رعایت اصول بهداشت جیوه می باشد . روش کار : در این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی تعداد 116 نفر از دندانپزشکان شاغل درمطب های خصوصی شهر تبریز به روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب و جهت بررسی متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد از پرسشنامه استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار Spss.14/win و به وسیله روش های آماری توصیفی و آزمون t برای گروه های مستقل و آزمون ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: میانگین آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان به ترتیب 28/13 ± 74/45، 62/10 ± 96/68 ، 55/17 ± 43/17 به دست آمد. بین آگاهی، نگرش و رعایت اصول بهداشت جیوه رابطه معنی داری حاصل نشد همچنین بین متغیرهای زمینه ای جنسیت دندانپزشک، مدرک تحصیلی و سال فارغ التحصیلی با متغیرهای فوق رابطه معنی داری حاصل نشد. نتیجه گیری: با توجه به نگرش مثبت و آمادگی جهت افزایش آگاهی و بهبود عملکرد، برنامه ریزی صحیح جهت آموزش اصول بهداشت جیوه طی دوران تحصیل و در جریان برنامه های بازآموزی می تواند راهگشا باشد. علیرغم آگاهی، نگرش مثبت، عملکرد دندان پزشکان شهر تبریزکمتر از حد مطلوب است.
مهرنوش کاویانی، پرنیان علوی نژاد، فروغ خدادادنژاد، دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1402 )
چکیده
زمینه و هدف: شکستگی فایل یکی از نگرانیهای اصلی در درمان ریشه دندان است که میتواند بر نتایج آن تاثیر بگذارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان شکست فایل Smart Tract X3 به عنوان یک سیستم جدید، در مقایسه با سیستم فایلها چرخشی رایج، در حین آماده سازی کانالهای ریشه شبیهسازی شده انجام شد.
روش کار: تعداد ۱۸۰ بلوک رزینی با کانالهایی با انحنای شدید (۴۵ درجه) بهطور تصادفی به سه گروه مساوی (۶۰ تایی) Smart Tract X3، ProTaper Universal و Neoniti تقسیم شدند. از هر مجموعه فایل برای پاکسازی و شکلدهی ۵ کانال استفاده شد که در مجموع از ۱۲ مجموعه فایل برای تهیه ۶۰ کانال در هر گروه استفاده شد. تمامی فایلها طبق دستورالعمل سازنده استفاده شدند. تعداد (%) شکستگی ها، محل، طول و فاصله قطعات شکسته از راس بلوک ثبت شد.
یافتهها: در مجموع ۶۰ فایل Smart TractX3 و ProTaper Universal (۵ فایل در یک مجموعه) و ۳۶ فایل از Neoniti (۳ فایل در یک مجموعه) استفاده شد. میزان شکستگی از نظر آماری تفاوت معنی داری در مقایسه بین گروهها نشان نداد. تمام شکستگیها در یک سوم اپیکال کانال با میانگین طول قطعات شکسته و فاصله قطعات شکسته از راس بلوک به ترتیب 0.216±2.228 میلی متر و 0.186±0.845 میلی متر اتفاق افتاد.
نتیجهگیری: بین فایلها Smart tract X3،ProTaper Universal و Neoniti از نظر بروز شکستگی در حین آمادهسازی پنج کانال با انحنای شدید تفاوت آماری معنیداری وجود نداشت
|
|
|
|
|
|