|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای نصر اصفهانی
علی نیاپور، زهرا تقی پور، سحر کیانی، فرشته کرمعلی، نازیلا نیاپور، محمد مهدی میرحسینی، محمد رضا پیری، حسین صالحی، نوروز نجف زاده، محمد حسین نصر اصفهانی، دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1391 )
چکیده
زمینه و هدف: آسیب های نخاعی به عنوان یکی از حوضه های مهم تحقیقات در علوم اعصاب مطرح می باشد . دسترسی به نخاع بدون ایجاد آسیب به آن، را می توان به عنوان فصل مشترک ایجاد مدل های مختلف ضایعه نخاعی در نظر گرفت . در این میان، قسمت تحتانی نخاع سینه ای بدلیل استقرار مراکز مرتبط با ایجاد الگو های حرکتی اندام تحتانی و همچنین وجود تست های استاندارد بررسیهای حرکتی، مورد توجه محققین به این ناحیه خاص شده است. با این وجود یک روش مشخص جهت دسترسی به طناب نخاعی این قسمت ارائه نشده است. روش کار: در مجموع بیست عدد موش صحرایی وارد این مطالعه شد. بدنبال القای بیهوشی، حیوان به شکم روی میز جراحی قرار داده شد. موقعیت مهره دهم شناسایی، و عضلات اطراف آن کنار زده شدند. لامینای مهره مورد نظر به کمک دریل هایی با دور تند، نازک گردید. در قدم آخر، لامینای نازک شده به آرامی و با دقت زیاد از روی طناب نخاعی کنار زده شد. پتانسیل حرکتی حیوانات قبل و بعد از جراحی بوسیله ی تست حرکتی تعیین شد. یافته ها: مطالعه حاضر روشی مرحله به مرحله را برای دسترسی به نخاع سینه ای موش صحرایی ارائه داده است. پروسه جراحی کمتر از یک ساعت طول کشید. بررسی حرکتی اندام تحتانی، با تست BBB ، کسب نمره کامل را قبل و بعد از جراحی نشان داد. نتیجه گیری: این مقاله یک روش ساده و کاربردی را برای دسترسی نخاع سینه ای تحتانی ارائه می دهد. موقعیت آناتومیک محل جراحی، مراقبتهای حین و بعد از جراحی و سایر مسائل احتمالی بحث شده است.
نیلوفر صادقی، مرضیه تولائی، محمد حسین نصر اصفهانی، دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1397 )
چکیده
ناباروری، به ویژه در دهه گذشته به عنوان یک مشکل جهانی در حال افزایش است. که تقریبا 10-15 درصد از جمعیت سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. منشاء انواع مختلف ناباروری متفاوت است. مطالعات حاکی از آن است که گونه های فعال اکسیژن (ROS) در علل ناباروری، به ویژه ناباروری مردان دخیل هستند. اگرچه ROS برای عملکردهای فیزیولوژیکی از جمله ظرفیت یابی، واکنش آکروزومی و اتصال اسپرم به تخمک ضروری میباشد ولی سطح بیش از حد آن میتواند یکی از علل اصلی عملکرد ناقص اسپرم باشد، که نه تنها باعث نقص در سلامت DNA اسپرم می شود بلکه به دلیل اکسیدشدن پروتئینها و مخصوصاً اسیدهای چرب غشاء، لقاح را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین افزایش سطح استرس اکسیداتیو در اسپرم علاوه بر آنکه سرعت آسیب DNA اسپرم را تسهیل می نماید، میتواند منجر به فعال شدن مسیرهای آپوپتوز و مرگ سلول گردد. لذا کیفیت مایع منی از لحاظ عملکردی کاهش مییابد. از آنجا که آسیب اکسیداتیو به DNA اسپرم با سقط جنین و اختلالات رشدی در فرزندان همراه است. یافتن راهکارهای جدید شناخت بیولوژی اسپرم از دیدگاه سلولی ملکولی ضروری میباشد. بنابراین بررسی و توجه بیشتر به مکانیسمهای مختلف تاثیر استرس اکسیداتیو بر اسپرم میتواند باعث پیشرفت چشمگیری در زمینه اتیولوژی ناباروری مردان گردد.
اعظم شیاسی، رامش منجمی، مرضیه تولائی، محمدحسین نصر اصفهانی، دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1403 )
چکیده
زمینه و هدف: واریکوسل یکی از علل شایع ناباروری مردانه است که با افزایش استرساکسیداتیو و آسیب به DNA اسپرم مرتبط است. هدف این مطالعه بررسی تأثیر ترکیبات ال-سیستئین، تائورین و ویتامین B6 (LTB) بر اسپرماتوژنز، عملکرد اسپرم و آنزیمهای دخیل در مسیر ترانس سولفوراسیون در بیضه موشهای صحرایی واریکوسلی است.
روش کار: موشهای صحرایی نر سویه ویستار (220-180 گرم) به صورت تصادفی در پنج گروه آزمایشی قرار گرفتند: گروه کنترل (بدون مداخله)، گروه شم (عمل لاپاراتومی ساده)، گروه واریکوسل (V)، گروه کنترل تیمارشده با LTB (ال-سیستئین، تائورین و ویتامین B6) و گروه واریکوسل تیمارشده با LTB. ارزیابیها شامل بررسی پارامترهای اسپرمی، مطالعه هیستولوژی بیضه، اندازهگیری سطح تستوسترون، ویتامین B6، اسیدهایآمینه مختلف، و آنزیمهای مسیر ترانسسولفوراسیون در سطح پروتئین با استفاده از روش وسترن بلات بود.
یافتهها: نتایج این مطالعه کاهش معنی دار در کیفیت پارامترهای اسپرمی و عملکرد اسپرم (p<0.05) در گروه واریکوسل نسبت به کنترل و شم نشان داد. علاوه بر این آنزیمهای دخیل در مسیر ترانس سولفوراسیون در گروه واریکوسل نسبت به گروه شم کاهش نشان داد اما معنادار نبود. سطح B6 پلاسما در گروه واریکوسل نسبت به گروه کنترل کاهش معنیداری نشان داد (p<0.05). استفاده از مکمل LTB توانست اثرات منفی القاء واریکوسل بر اسپرماتوژنز و عملکرد اسپرم را بهبود بخشد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که القای واریکوسل منجر به کاهش کیفیت پارامترهای اسپرمی، عملکرد اسپرم و سطح ویتامین B6 در پلاسما میشود. هرچند کاهش آنزیمهای مسیر ترانسسولفوراسیون معنادار نبود، اما نشاندهنده تأثیر واریکوسل بر این مسیر متابولیکی است. تجویز مکمل LTB (ال-سیستئین، تائورین و ویتامین B6) توانست اثرات منفی واریکوسل بر اسپرماتوژنز و عملکرد اسپرم را تا حد زیادی بهبود بخشد، که نشاندهنده نقش بالقوه این ترکیبات در کاهش آسیبهای ناشی از واریکوسل و بهبود باروری مردان است.
|
|
|
|
|
|