|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
2 نتیجه برای فرضی پور
گلثوم صورآذر، حبیب توسلی، شهلا فرضی پور، بهبود جعفری، مسعود نعمتی عطار، دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1397 )
چکیده
زمینه و هدف: عفونت های میکروبی واژن شایع بوده و باکتریها به اندازه عوامل قارچی و تک یاخته ای در آن دخالت دارند. گاردنرلا واژینالیس ارگانیسمی است که اغلب تصور میشود مهمترین نقش را در ایجاد واژینوز باکتریال ایفا میکند. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ارزش روش تشخیصی کشت با معیار آمسل در تشخیص عفونت گاردنرلا واژینالیس در بیماران دارای عفونت دستگاه تناسلی انجام گردید.
روش کار: مطالعه بصورت مقطعی بر روی 150 نمونه از زنان 55-15 ساله که با شکایت ترشحات واژینال (ازبهمن 1395 تا تیر 1396) به بیمارستان علوی اردبیل مراجعه کرده بودند انجام گرفت. برای هر یک از مراجعین سه معیار از معیارهای تشخیصی چهار گانه آمسل که شامل ترشحات هموژن، اندازه گیری pH و تست ویف می باشد، انجام و چنانچه دو معیار از آنها مثبت بودند پرسشنامه حاوی اطلاعات عمومی و بالینی تکمیل و با استفاده از سه سوآپ استریل، از ناحیه دستگاه تناسلی زنان نمونهبرداری به عمل آمده، سوآپ اول برای روش کشت، سوآپ دوم برای تست ویف و سوآپ سوم برای رنگآمیزی پاپانیکولائو و بررسی وجود سلولهای کلیدی در نمونه اسمیر واژن به عنوان معیار چهارم آمسل به منظور تشخیص واژینوز باکتریال استفاده شد. در کل بر اساس معیارهای آمسل و همکاران، چنانچه سه معیار از معیارهای چهارگانه آمسل در یک فرد مثبت شود آن فرد به عنوان مثبت در نظر گرفته میشود.
یافته ها: از مجموع 150 نفرمراجعه کننده، 21 نفر به عنوان عفونت گاردنرلا واژینالیس تشخیص داده شدند که از این تعداد 14 نفر (66/6 %) از آنها دارای کشت مثبت گاردنرلا بودند. تمامی 21 بیمار (100 %) مبتلا به عفونت گاردنرلا واژینالیس دارای سلولهای کلیدی در پاپ اسمیر بودند. 20 نفر(23/95 %) دارای PH بالاتر از 5/4، 18 نفر (85/71 %) دارای تست ویف مثبت و 16 نفر (76/19 %) دارای ترشحات هموژن بودند.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که روش کشت در مقایسه با معیار تشخیصی آمسل از دقت کافی برای شناساسی عفونت گاردنرلا واژینالیس برخوردار نمیباشد. علاوه بر این روش تشخیصی کشت پرهزینه و وقت گیر میباشد.
نرگس کریمی، شهلا فرضی پور، فاطمه میرارشادی، سمیرا شهباززادگان، دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1403 )
چکیده
زمینه و هدف: سقط جنین عمدی یکی از عوامل تاثیرگذار بر کاهش نرخ رشد جمعیت و باروری بوده و یک مقوله پیچیده در حوزه سلامت باروری میباشد. با توجه به ممنوع بودن سقط جنین عمدی در ایران آمار دقیقی از آن وجود ندارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی، علل و روش انجام سقط جنین عمدی و خصوصیات دموگرافیک مرتبط با آن در زنان مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی علوی اردبیل از 1401 تا 1402 انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی مقطعی بود که بر روی زنان مراجعه کننده با سقط جنین عمدی به بیمارستان علوی اردبیل از آبان1401 تا اسفند1402 انجام شد. اطلاعات از طریق مراجعه به پرونده زنان و مصاحبه تلفنی و تکمیل چک لیست جمعآوری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی نرم افزار SPSS-16 انجام شد.
یافته ها: تعداد 116 خانم با سقط جنین عمدی به بیمارستان علوی اردبیل مراجعه کرده بود. بیشترین تعداد زنان (50.9 %) در گروه سنی ۲۵ تا ۳۵ سال قرار داشته و اکثر آنها (79.3 %) در مناطق شهری زندگی میکردند. سن بارداری 78.4 درصد آنها کمتر از ۱۲ هفته بود. از نظر تحصیلات، 41.4 درصد از زنان سطح تحصیلات متوسطه داشتند. 62.9 درصد از زنان از روش طبیعی پیشگیری استفاده میکردند و 87.1 درصد از روش میزوپروسترول برای سقط استفاده کرده بودند. کافی دانستن تعداد فرزندان (20.7 %) دلیل اصلی سقط بود. 54.3 درصد از زنان سابقه سقط قبلی نداشتند.
نتیجهگیری: با توجه با اینکه کافی بودن تعداد فرزندان دلیل اصلی سقط ذکر شد و اکثر افراد سابقه سقط نداشته و درآمد و رضایت شغلی متوسط به پایین داشتند می توان نتیجه گرفت که مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در انجام سقط دخیل هستند.
|
|
|
|
|
|