|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای عرب مومنی
لاله نادری، اللهیار عرب مومنی، دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1398 )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به شیوع چاقی و ایجاد خطرات متابولیک، عوارض قلبی عروقی و کبد چرب، برنامههای ورزشی و مکملهای طبیعی در کنترل و پیشگیری از این بیماریها میتوانند نقش قابلتوجهی داشتهباشند. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی و مصرف اسید کلروژنیک بر پروتئین واکنشگرC و آنزیمهای کبدی زنان چاق بود.
روش کار: در این تحقیق که بهصورت پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل انجام شد، 48 زن چاق بهصورت هدفمند انتخاب و بهطور تصادفی به چهار گروه مساوی (12n=)، تمرین، مکمل، تمرین+ مکمل و گروه کنترل تقسیم شدند. در گروه تمرین 8 هفته تمرین هوازی و مقاومتی، 3 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه اجرا شد، گروه مکمل، قهوه سبز حاوی اسید کلروژنیک روزانه را بهشکل کپسول 400 میلیگرمی بهمدت 8 هفته مصرف کردند و گروه ترکیبی بهطور همزمان به تمرین و مصرف قهوه سبز پرداختند. با استفاده از نمونههای خونی آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و پروتئین واکنشگر C در ابتدا و پس از 8 هفته مداخله اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمــونهــای تی همبسته و تحلیل واریانس یکطرفه در سطح 0/05>p انجام شد.
یافتهها: آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در گروه مکمل کمترین کاهش و در گروه تمرین+ مکمل بیشترین کاهش را داشت (0/05>p). همچنین پروتئین واکنشگرC، در گروه تمرین+ مکمل بیشترین کاهش را نشان داد، ضمن اینکه تفاوت معناداری در میزان پروتئین واکنشگرC سه گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (0/05>p).
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این مطالعه بهنظر میرسد تمرینات ترکیبی و اسید کلروژنیک میتوانند عوامل التهابی مانند پروتئین واکنشگرC و آنزیمهای کبدی را کاهش دهند.
عباس موسوی، الله یار عرب مومنی، دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1400 )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از شایعترین ناهنجاریهای جسمانی و حرکتی در دوران کودکی ناهنجاری کف پای صاف است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر سه پروتکل تمرینات اصلاحی بر اصلاح عارضه کف پای صاف منعطف در دانشآموزان پسر دارای اضافهوزن بود.
روشکار: در این پژوهش نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون و گروه کنترل، 80 دانشآموز با عارضه کف پای صاف منعطف و دارای اضافهوزن با روش نمونهگیری هدفمند بهعنوان نمونه آماری انتخاب و بهصورت تصادفی در 4 گروه 20 نفره (تمرین تراباند، تمرینات NASM، تمرین مقاومتی در آب و کنترل) جایگزین شدند. گروههای آزمایشی 8 هفته و هر هفته 3 جلسه 45 دقیقهای، تمرینات اصلاحی را انجام دادند. در ابتدا و انتهای برنامه تمرینی پیشآزمون و پسآزمون در 4 گروه انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تحلیل کوواریانس با اسـتفاده از نــرمافزار SPSS-24 در سطح معناداری 0/05 استفاده گردید.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که سه پروتکل تمرینات اصلاحی تمرین با تراباند، NASM و تمرین مقاومتی در آب بهترتیب با ضریب 0/23، 0/32 و 0/15 تأثیر معناداری بر بهبود کف پای صاف دارند (0/05 ≥p). بهعلاوه، بین میزان تاثیر این سه پروتکل اصلاحی بر اصلاح کف پای صاف منعطف تفاوت معناداری مشاهده شد.
نتیجهگیری: این یافتهها نشان میدهد، سه پروتکل تمرین اصلاحی بر بهبود و اصلاح کف پای صاف منعطف تاثیر قابلملاحظهای دارد. از اینرو پیشنهاد میشود، مربیان حرکات اصلاحی و مراکز بازتوانی از این روشهای تمرینی استفاده کنند.
انیس محمدی، الله یار عرب مومنی، دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1401 )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از معضلات اجتمـاعی امروزی در بسیاری از کشورها، مصرف مکملهای ورزشی است که مشکلات عدیدهای را برای ورزشکاران ایجاد میکند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مصرف مکملهای استروئیدی بر نیمرخ آسیبهای روانشناختی زنان بدنساز انجام شد.
روشکار: در این مطالعه تحلیلی- توصیفی،150 نفر ورزشکاران بدنساز زن بزرگسال شهر اصفهان با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونهگیری طبقهای تصادفی بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات، پرسشنامههای اطلاعات دموگرافیک، مکمل مصرفی ورزشکاران، و پرسشنامه سلامت روانی (MMPI) مورد استفاده قرار گرفت. همچنین جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون چند متغیره و روش تحلیل مسیر استفاده شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که نیمرخ آسیبهای روانشناختی زنان بدنساز با مصرف مکملهای استروئیدی رابطه معناداری دارد (0/002=p). همچنین ننایج رگرسیون نشان داد، 1/6درصد برای مقیاس Hs؛ 5/3 درصد برای مقیاس D، 17/7 درصد برای مقیاس Hy؛ 36/6 درصد برای مقیاس Pd؛ 31 درصد برای مقیاس Pa؛ 35/7 درصد برای مقیاس Pt؛ 38/8 درصد برای مقیاس Sc؛ 18/3 درصد برای مقیاس Ma را مصرف مکملهای استروئیدی تعیین میکنند.
نتیجهگیری: این یافتهها حاکی از آن است که مصرف مکملهای استروئیدی نقش مهمی در وضعیت نیمرخ آسیبهای روانشناختی زنان بدنساز دارند. لذا، پیشنهاد میشود، مربیان و وررزشکاران در مصرف مکملهای استروئیدی با احتیاط عمل نمایند.
سهیلا فخریان روغنی، الله یار عرب مومنی، دوره 23، شماره 4 - ( زمستان 1402 )
چکیده
زمینه و هدف: امروزه چاقی از نگرانیهای اصلی سلامت در سراسر جهان محسوب میشود. از اینرو، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر تمرینات پایه ژیمناستیک همراه با مصرف مکمل الکارنیتین بر عوامل جسمانی مرتبط با سلامتی و نیمرخ لیپیدی در کودکان دختر چاق انجام شد.
روشکار: در این مطالعه نیمهتجربی، با طرح پیشآزمون- پسآزمون و گروه دارونما، از بین دانشآموزان دختر چاق شهر اصفهان، 60 نفر با BMI برابر 30.28 کیلوگرم بر متر مربع، بهشیوه هدفمند انتخاب و به 4 گروه (تمرینات پایهژیمناستیک، مصرف الکانیتین، ترکیبی و دارونما) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی به مدت 12 هفته و سه جلسه در هفته، هر جلسه 45 دقیقه اجرا شد. همچنین آزمودنیهای گروههای مکمل و ترکیبی، قرص الکارنیتین با دوز 2 گرم در روز به مدت 12 هفته استفاده کردند. بهمنظور تحلیل دادهها از روش آماری تحلیل کواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافتهها: افزایش معناداری در استقامت قلبی-تنفسی، استقامت عضلانی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری در هر دو گروه تمرین پایه ژیمناستیک و ترکیبی مشاهده شد (0.001= p). همچنین کاهش معنادار کلسترول تام، تریگلیسرید، و LDL و افزایش معنادارHDL در گروههای تمرینات پایهژیمناستیک و تمرین+مکمل مشاهده شد (0.002 ≥ p). ضمن اینکه، تغییرات ایجاد شده ناشی از گروه ترکیبی بر تمام متغیرها بهطور معناداری بیشتر از سایر گروهها بود.
نتیجهگیری: این یافتهها بیانگر، آثار سودمند تمرینات پایهژیمناستیک همراه با مصرف مکمل الکارنتین بر عوامل جسمانی مرتبط با سلامتی و نیمرخ لیپیدی در کودکان چاق است. از اینرو، استفاده ترکیبی از تمرینات پایهژیمناستیک و مکمل الکارنتین برای بهبود این متغیرها میتواند مفید باشد.
|
|
|
|
|
|