زمینه و هدف: تومور کارسینوئید،شایعترین تومور آپاندیس بوده و از سلولهای نوروآندوکرین منشاء می گیرد. ۸۰% موارد این تومور در دستگاه گوارش است و بر طبق برخی گزارشها شایعترین محل پیدایش آن آپاندیس میباشد. این نئوپلاسم در ۰/۳ تا ۰/۵% نمونه های آپاندکتومی یافت می گردد.سن متوسط در زمان تشخیص ۳۰ سالگی بوده و این نئوپلاسم در زنان شایعتر از مردان است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سنی و جنسی تومور کارسینوئید در بیماران آپاندکتومی شده می باشد.
روش کار: مطالعه حاضر به روش توصیفی جهت بررسی شیوع تومور کار سینوئید بر اساس سن و جنس بر روی ۵۶۴۴ نمونه آپاندکتومی انجام شده در بیمارستان فاطمی اردبیل از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ صورت گرفت.
یافته ها: در این مطالعه شیوع تومور کارسینوئید در نمونه های آپاندکتومی ۰/۱۹% و میانگین سنی ۱/۳۲± ۳۳/۶۱ سال و بیشترین میزان شیوع آن در دامنه سنی ۱۰-۱۹ سالگی، و میانگین قطر تومور ۰/۳۷ ± ۰/۷۴ و شیوع تومور در زنان ۳ در هزار و در مردان ۱/۳۶ در هزار بدست آمد و تمامی تومورها در دم آپاندیس یافت شدند. این تومور با انسداد مجرا می تواند آپاندیست حاد ایجاد کند،ولی اکثراً بطور اتفاقی در حین امتحان پاتولوژی یافت می گردد.
نتیجه گیری: در این مطالعه شیوع تومورهای کارسینوئید آپاندیس مشابه سایر مطالعات انجام گرفته بوده و برش طولی در کلیه موارد آپاندکتومی ضروری است.