|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای دریساوی جرفیان
سهیلا دریساوی جرفیان، عمران حاجمحمدی، عرفان بلال زاده، دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1400 )
چکیده
موکواپیدرموئید کارسینومای داخل استخوانی ضایعه نادری است که بیشتر در مندیبل و در قسمت پرمولر و مولر دیده میشود. در بعضی از این ضایعات نیز سلولهای روشن میتواند دیده شود که تشخیص را سخت میکند.
هدف از گزارش، ارزیابی بالینی و هیستوپاتولوژی زیرگروه سلول روشن موکواپیدرموئیدکارسینومای داخل استخوانی در ناحیه قدام فک پایین مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.
آیدا نادری پور، سهیلا دریساوی جرفیان، دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1401 )
چکیده
زمینه و هدف: همهگیری کروناویروس 2019 به دلیل ترس و اضطراب بیسابقه فردی و اجتماعی، تهدید بزرگی برای سلامت عمومی جهان است و استرس قابل توجهی بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی میگذارد و متخصصان مراقبتهای بهداشتی از جمله دندانپزشکان را با افزایش بار بیماران، اختلالات بیسابقه در زندگی عادی و خطر بالای قرارگرفتن در معرض ابتلا، در شرایط استرسزا قرار داده است و به همین جهت بیشتر در معرض شرایط استرسزا قرار میگیرند که میتواند کیفیت زندگی آنان را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی میزان استرسدرکشده و کیفیت زندگی دانشجویان و اساتید دانشکده دندانپزشکی اردبیل در مواجهه با شیوع بیماری کروناویروس 2019 در سال تحصیلی 1400-1399 و ارتباط این دو متغیر با ویژگیهای دموگرافیک شرکت کنندگان اجرا شد.
روش کار: به منظور سنجش میزان استرس درکشده از پرسشنامه استرس درکشده کوهن و به منظور سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی سازمان جهانی سلامت- خلاصه شده (WHOQOL-BREF) استفاده شد. جامعه آماری در مطالعه حاضر تمامی اساتید و دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علومپزشکی اردبیل میباشد. سطح معناداری کمتر از 0/05در نظر گرفته شد.
یافتهها: جامعه آماری این مطالعه در مجموع 227 نفر شامل 33 نفر از اساتید و 194 نفر از دانشجویان بودند. رابطه معنیداری بین متغیرهای دموگرافیک با متغیرهای استرس درکشده و کیفیت زندگی وجود نداشت. استرس درکشده و کیفیت زندگی اساتید نسبت به دانشجویان در طول همهگیری بیشتر بود. بین متغیرهای استرس درکشده و کیفیت زندگی در هر دو گروه رابطه مستقیم وجود داشت. میزان استرس درکشده در هر دو گروه کمتر از حد مطلوب بوده و کیفیت زندگی در هر دو گروه بیشتر از حد مطلوب بود.
نتیجه گیری: دانشجویان و اساتید دانشکدهی دندانپزشکی اردبیل استرس متوسطی را در دورهی اپیدمی کووید-19 تجربه کردهاند و کیفیت زندگی مطلوبی داشتهاند. با مقایسهی بین دو گروه شرکتکننده، اساتید استرس درک شده بیشتری داشتند.
سهیلا دریساوی جرفیان، مهدی رهبر، رضا سواره، دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1402 )
چکیده
زمینه و هدف: با وجود مزایای زیاد ایمپلنتهای دندانی استفاده از آن هنوز هم از نظر هزینه موضوعی بحثبرانگیز است. هیچ مطالعه ی هزینهای در ایران وجود ندارد که به طور دقیق هزینهها و مزایای این درمان را ارزیابی کند، بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی بار اقتصادی جراحی ایمپلنت بر خانوار شهری استان اردبیل در سال 1401 انجام پذیرفت.
روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و مقطعی صورت گرفت. در این مطالعه بار اقتصادی جراحی ایمپلنت با روش هزینه بیماری و بر اساس روش سرمایه انسانی برآورد شد. بر اساس محتوا و هدف در این مطالعه از رویکرد مبتنی بر شیوع استفاده گردید. به منظور انجام این مطالعه از چک لیست تهیه شده بدین منظور استفاده شد. جامعه آماری بیماران مراجعهکننده به مراکز دولتی و خصوصی ارائه خدمات دندانپزشکی در سطح شهرستان اردبیل به روش نمونه گیری تصادفی بود و حجم نمونه 160 نفر محاسبه گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS- 21و نرم افزار اکسل انجام شد.
یافته ها: نتایج بررسی نشان داد که هزینهی کل جراحی ایمپلنت به ازای هر واحد (118680744 ریال) بود که 82.11 درصد این هزینهها مربوط به هزینههای مستقیم پزشکی و 10.92 درصد مربوط به هزینههای مستقیم غیر پزشکی و 6.97 درصد مربوط به هزینههای غیرمستقیم پزشکی بود. همچنین میزان بار اقتصادی جراحی ایمپلنت بر جامعه اردبیل 71 تریلیون و 467 میلیارد و 62 میلیون و 235 هزار و 635 ریال برآورد گردید.
نتیجهگیری: جراحی ایمپلنت هزینه بسیار هنگفتی را بر جامعه تحمیل میکنند، بنابراین با برنامه ریزی های لازم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان، میتوان از بار اقتصادی تحمیلشده جراحی ایمپلنت به جامعه اردبیل در آینده کاست.
|
|
|
|
|
|