[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
2 نتیجه برای حمیدی نخستین

نسیم کریم زاده شوشبلاغ، سپیده منصور کیایی، کمال الدین حمیدی نخستین،
دوره 23، شماره 1 - ( بهار 1402 )
چکیده

زمینه و هدف: سولفات روی بدلیل ایجاد پیوند کوئوردینانس با گروه­های Rبرخی اسیدهای آمینه مانند هیستیدین و سیستئین موجب رسوب پروتئین­ها می­گردد. هدف از این مطالعه یافتن غلظت مناسب از سولفات روی برای رسوب هموگلوبین هست که دراندازه­ گیری میزان و فعالیت آنزیم کاسپاز 3 داخل گلبول­های قرمز با روش­های به ترتیب الایزا و کالریمتری ایجاد تداخل می­نماید.
روش کار: در این مطالعه، تنش­های اسمزی هیپرتونیک و هیپوتونیک بر روی گلبول­های قرمز اعمال گردید. علاوه بر این، محیط غیر تنشی ایزوتونیک به عنوان کنترل بکار گرفته شد. سلول­ها در دمای ۳۷ درجه سانتی­گراد در بازه­ های زمانی ۱۵ دقیقه و ۲۴ ساعت قرار داده شدند. بعد از لیز این سلول­ها بوسیله دستگاه اولترا سونیک هوموژنایزور و متعاقب آن حذف غشاهای گلبول­های قرمز با کمک سانتریفوژ شرایط مطلوب هم از نظر غلظت سولفات روی و نیز مدت زمان دادن فرصت برای اتصال سولفات روی به هموگلوبین و مدت زمان مناسب برای سانتریفوژ بصورت تجربی و پلکانی انجام گردید و بعد از هموگلوبین­زدایی میزان و فعالیت آنزیم کاسپاز ۳ در نمونه­ ها اندازه­ گیری گردید.
یافته­ ها: غلظت مناسب سولفات روی ۶ میلی­مول، مدت زمان مطلوب اتصال سولفات روی به هموگلوبین ۱۰ دقیقه در دمای آزمایشگاه و نیز مدت زمان سانتریفوژ ۳۰ دقیقه در ۳۰۰۰ دور در دقیقه بدست آمد.
نتیجه­ گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سولفات روی با غلظت ۶ میلی مول قادر هست که بدون تاثیر بر روی میزان و فعالیت آنزیم کاسپاز ۳ موجب رسوب و حذف هموگلوبین شود.
 
کمال الدین حمیدی نخستین،
دوره 24، شماره 1 - ( بهار 1403 )
چکیده

 از زمانی که بشر زندگی منظمی را در قالب پیدایش تمدن ­های اولیه شروع کرد، آنزیم ­­ها در تهیه فرآورده ­های تخمیری، غذایی و دارویی بصورت تجربی استفاده می ­شدند، بدون آنکه اطلاعاتی از ماهیت آن­ها در دسترس باشد. بیش از یک قرن است که اطلاعاتی از واکنش ­های انجام یافته و ساختمان پروتئینی آنزیم­ ها توسط دانشمندان بدست آمده و روز بروز نگرشی جدیدتر و کاربردی ­تر نسبت به این مولکول­ها بدست می ­آید. این پروتئین­ ها امروزه به عنوان بیومارکر در تشخیص، پایش و درمان بیماری­ ها نقش دارند. نقش آنزیم ­ها به عنوان گیرنده برخی هورمون ­ها و تغییرات کیفی و کمی آن­ها در بروز برخی بیماری­ ها مانند دیابت قندی شناخته شده است. علاوه بر این آنزیم ­ها به عنوان ابزارهای دقیق و اختصاصی در اندازه ­گیری مستقیم آنالیت های بیوشیمیایی، شناسایی فنوتیپ باکتری ­ها، طراحی بیوسنسورها مورد استفاده قرار می­ گیرند. اساس مکانیسم برخی داروها مهار آنزیمی بوده و حتی برخی آنزیم­ ها مستقیما به عنوان دارو کاربرد دارند. در برخی تکنیک ­های ایمونواسی، روش ­های آزمایشگاهی ژنتیک و پروتئومیکس، آنزیم ­ها نقش ارزنده ­ای را ایفا می ­کنند. در زیست فن ­آوری جدید به کمک آنزیم ­ها فرآورده ­های فراوانی تولید و مورد استفاده قرار می­ گیرد. هدف این مقاله مروری، نگاهی به روز و فراگیر به نقش­ های متعدد آنزیم­ ها در زمینه­ های مختلف از تشخیص، پایش و درمان بیماری­ ها تا کاربرد آن­ها در روش­ های آزمایشگاهی پزشکی، ژنتیک و پروتئومیکس و زیست فن ­آوری می­ باشد.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4623