[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 319-329 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر انتروکوک های جدا شده از پنیر محلی بر روی چربی ها و سایتوکاین های سرم در موش
جلال صولتی، آذر سبکبار، جلیل وند یوسفی، نسرین کلخورانی
چکیده:   (5691 مشاهده)

  زمینه و هدف : مطالعات نشان داده است که باکتری­های پروبیوتیک نقش مفیدی در سلامت جانوران ایفاء می­کنند. باکتریهای پروبیوتیک می­توانند باعث جلوگیری از رشد پاتوژن ­ ها در دستگاه گوارش، بهبود مصرف چربی­ها و تقویت سیستم ایمنی شوند. در تحقیق حاضر گونه­های انتروکوکوس از نمونه پنیر محلی ایران جداسازی گردیده و فعالیت پروبیوتیکی آنها مانند اثر بر سطح چربی­ها، گلوکز و سایتوکاین­های ( IL-6 , IL-10, IL-2 ) بررسی گردید.

  روش کار: نمونه پنیر محلی از استان اردبیل تهیه گردید. انتروکوک­های موجود در پنیر محلی بواسطه محیط کشت­های انتخابی جداسازی گردیده و با استفاده از تست­های تخمیر قند شناسایی شدند. اثرات بازدارنگی انتروکوک­های جداسازی شده بروش کشت چاهکی بر روی سودوموناس ائروژینوزا و پاتوژن­های دستگاه گوارش شامل شیگلا دیسانتری، اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم بررسی گردید. برای مطالعه اثرات پروبیوتیکی انتروکوک­­های جداسازی شده در جانوران زنده، موش­های سوری نژاد NMRI به گروههای مختلف تقسیم شده و به مدت دو هفته دوزهای مختلف انتروکوک­های جداسازی شده را در رقت­های معادل کدورت­های 2 ( CFU/mL 108× 6 )، 3 ( CFU/mL 108× 9 ) و4 ( CFU/mL 108× 12 ) مک فارلند به حجم 1 میلی لیتر به ازای هر موش بصورت دهانی (گاواژ) دریافت کردند. پس از دو هفته تیمار مداوم سطح کلسترول، تری­گلیسیرید، LDL و HDL به روش طیف سنجی و با استفاده از اسپکتروفتومتر و سطح اینترلوکین­های 2، 6 و 10 سرم به روش الیزا اندازه گیری شد .

  یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان می­دهد که تیمار با گونه فاسیوم باعث کاهش سطح کلسترول خون و افزایش سطح اینترلوکین 10 در سرم موش­ها می­گردد اما اثر معنی­داری بر سطح گلوکز، تری­گلیسریدها و اینترلوکین­های 2 و 6 ندارد (05/0 p < ). تیمار با گونه فکالیس تغییر معنی­داری در سطح، گلوکز و چربی­های خون بوجود نمی­آورد ولی باعث افزایش معنی­داری در سطح اینترلوکین­های 6 و 10 سرم می­شود (05/0 p < ). نتایج بدست آمده همچنین نشان می­دهد که هیچکدام از گونه­های مذکور اثر معنی­داری بر روی رشد پاتوژن­های روده نداشتند.

  نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر آن است که تیمار مداوم با گونه فاسیوم باعث کاهش کلسترول سرم در موش ها می­شود. همچنین تیمار مداوم با هر دو گونه می تواند با تاثیر برالگوی سایتوکائنی، فعالیت سیستم ایمنی را تغییر دهد.

واژه‌های کلیدی: انتروکوک؛ پروبیوتیک؛ چربی ها؛ سایتوکاین ها
متن کامل [PDF 489 kb]   (1653 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۸۹/۷/۱۳ | پذیرش: ۱۳۸۹/۱۰/۷ | انتشار: ۱۳۸۹/۱۲/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Solati J, Sabokbar A, Vand Yousefi J, Kalkhorani N. Effects of Enterococci Isolated From Iranian Traditional Cheese on Lipids and Cytokines Levels of Serum in Mice. J Ardabil Univ Med Sci. 2010; 10 (4) :319-329
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-203-fa.html

صولتی جلال، سبکبار آذر، وند یوسفی جلیل، کلخورانی نسرین. تأثیر انتروکوک های جدا شده از پنیر محلی بر روی چربی ها و سایتوکاین های سرم در موش . مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1389; 10 (4) :319-329

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-203-fa.html



دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3925